Posted on: december 27, 2020 Posted by: admin Comments: 0

Syftet med jorden i din trädgård är att odla växter. Du kanske vill vara helt konventionell, med gräsgräs som bildar en central gräsmatta som är kantad med kantar och prickad med blomsterbäddar. Dessa sängar och gränser är fyllda med häckar som Hackvaxter Heijnen buskar och sängkläder. Du kommer nästan säkert att hitta plats för några rosbuskar och en träig klättrare eller två för husets väggar. För många är locket av hemodlade grönsaker oemotståndligt.

Detta standardmönster i en förortsträdgård förändras långsamt, blommande buskar, vintergröna marköverdrag och små träd blir mer populära och den klassiska örtartade gränsen tappar sitt tilltal.

Du kanske vill avvika från rutinmönstret. Det finns människor som ägnar sina främre trädgårdar till alpiner och lökar, andra skapar rosenträdgårdar, vissa producerar naturliga trädgårdar med buskar och vilda blommor, och det finns det organiserade kaoset i stugträdgården med dess örter, ettåriga och gammaldags stauder.

Utbudet av växter du kan välja mellan är ganska häpnadsväckande. Katalogen över en fröskolodling innehåller hundratals sorter, listan över en allmän plantskola är ännu mer förvirrande med alla dess buskar, träd, klättrare, örtartade kantväxter, alpiner och så vidare.

Du kanske tror, ​​valet är upp till dig. Det handlar bara om att gilla bilden i katalogen eller exemplaret i trädgårdscentret. Nej det är det inte – det finns ett antal faktorer som måste övervägas om du inte ska slösa mycket tid och pengar, och några av dessa faktorer ligger utanför din kontroll.

Planting, Gardening, Flowers, Plant, Garden, Growing

Bildkälla: Pixabay

Steg 1. Vill du ha en permanent funktion eller en tillfällig skärm?

Steg 2. Välj rätt växttyp. Vilken form och storlek skulle vara lämplig?

Ett av de vanligaste misstagen i trädgårdsskötsel är att köpa en växt som vid mognad är alldeles för stor för det tillgängliga utrymmet. Kontrollera alltid den förväntade höjden innan du köper. Hur kommer odlingsförhållandena att vara? Kontrollera om anläggningen har tydliga krav på

Steg 3. Har du en begränsad budget? Frö köpt i paket eller sparat från dina egna växter är billigt, men det kan ta år att höja en buske eller örtartad flerårig med denna metod. Rotade sticklingar från växter i trädgården är en annan billig källa till växtmaterial.

Leave a Comment